0

0.00 kr

#
26-9776

Remdrift / kjededrift til alle bilmerker

Velg ditt kjøretøy

Skiltnummer referanse

Premium kvalitet Drivreim

Merkevare-produsenter av Drivreim deler

  • BOSCH Kjede
  • CONTITECH Kjede
  • GATES Kjede
  • DAYCO Kjede
  • SKF Kjede

Remdrift / kjededrift - Informasjon om funksjon, reparasjon og utskifting

Drivremmer er overføringstiltak for momentene og er billige, pålitelige og enkle å installere. Uansett hvor et dreiemoment må drive et annet dreiemoment, er bruk av en rem en rimelig løsning. Men det avhenger av om bare et moment må overføres eller også en registerrem.

Hvilke drivremmer har biler?

Drivremmen tjener til to funksjoner: Én sender dreiemoment og den andre, valgfritt, overfører register. Typene remmer som brukes til overføring av dreiemomenter er kun flate eller V-remmer. Disse remmene finnes i dynamoen eller vannpumpen. En registerrem installeres mellom veivaksel og kamaksel og registerremmen må monteres svært omhyggelig.

Hva er en drivrem?

En drivrem består av tre komponenter: Drivakselen produserer kraften som overføres til dreiemomentet. Selve remmen er laget som en sløyfe som i sin tur er laget av en blanding av GFK og gummi. Drivremmen har til slutt ytterligere et skaft som er koblet til en hovedkomponent.

Hvor er remmene plassert i kjøretøyet?

Hele kraften til kjøretøyet kommer fra motoren. Motoren driver dynamoen ved hjelp av en trinse, som i sin tur forsyner all elektrisitet til kjøretøyet. Avhengig av designet på motoren, kan en annen rem drive vannpumpen. Servopumpen er en annen komponent som kan drives av en rem. Likeledes finnes det bremseforsterkere som får kraften fra en remdrevet vakumpumpe. Den nøyaktige vinkelen på rotasjonen av trinsen er ikke viktig i det hele tatt for disse hjelpeenhetene. Drivremmen til alle disse aggregatene er som regel lett tilgjengelig og enkel å bytte ut. En defekt drivrem manifisterer seg gjennom et høyt skrik.

Defekter på drivremmen

Dersom defekter ignoreres lenge nok kan remmen ødelegges og ikke lenger drive det tilkoblede aggregatet. Når det gjelder dynamoen, merker du først ingenting utenom lyset på ladeindikatoren. Etter noen få kilometer derimot, vil kjøretøyet ditt stoppe siden batteriet sluttet å lade. Når servopumpen feiler blir styringen og bremsene plutselig vanskelig å håndtere. Skulle vannpumpen stoppe, fører det veldig fort til at motoren overopphetes og i verste fall motorskade som ikke kan repareres.

Svake punkter på drivremmen: Registerremmen

Registerremmen driver kamakselen og er selv drevet av veivakselen. Posisjonen mellom stemplene, som er forbundet med veivakselen og de ventiler som styres av kamakselen, må alltid være nøyaktig. En motor med feilplassert klaring fungerer enten ikke i det hele tatt eller ødelegger seg selv etter noen få omdreininger. Dette skjer når det stigende stemplet treffer en åpen ventil. Ventilen bøyes og stempelet blir gjennomboret. I de fleste tilfeller er det ikke er verdt å betale for en reparasjon. Det er spesielt fatalt når registerremmen - også kalt kamrem - ryker under kjøring. Dette fører også i de fleste tilfeller til umiddelbar, intern ødeleggelse av motoren.
Til forskjell fra med V-ribbete remmer kan dy ikke merke når registerremmen trenger å byttes. Derfor er den eneste måten å forhindre motorskade å bytte registerremmen i tide. Bytteintervallen er diktert av kjørelengde og/eller foreskrevet levetid på registerremmen. Dersom du kjøper en bruktbil uten inspeksjonslogg for eksempel, og du er usikker på registerremmens byttedato, er det sterkt anbefalt at du som forholdsregel bytter den. Ideelt kan du gjennomføre en stor inspeksjon hvor du også kan bytte oljen og alle filtre og tennplugger. Når du bytter registerrem bør du også alltid bytte alle de tilhørende komponentene som forseglere, idlere og muligvis vannpumpen.

Alle remmer fra bildelerekspert.co.no

Du finner alle beltene som er installert i bilen din i vår nettbutikk. Våre produkter overbeviser gjennom utmerket kvalitet til en rimelig pris. Katalogen inneholder alle registerremmer som er tilgjengelige i butikken vår. På bildelerekspert.co.no får du tak i alle de V-ribbete remmene bilen din trenger til laveste pris.

Bestselgere: de mest populære produktene

Andre deler til bilen din