0

0.00 kr

#
22-4814

Interiør til alle bilmerker

Velg ditt kjøretøy

Skiltnummer referanse

Premium kvalitet Interiør

Merkevare-produsenter av Interiør deler

  • METZGER Interiør
  • TOPRAN Interiør
  • BLIC Interiør

Interiør - Informasjon om funksjon, reparasjon og utskifting

Interiøret til et kjøretøy består av alle optiske og komfortable bidragskomponenter som er installert i kupéen. Det tilbyr en hjemmekoselig atmosfære og høy funksjonalitet, slik at selv langer turer er gjort så komfortable som mulig.

Komponentene i interiøret

Interiøret består av dashbord, midtkonsoll, seter, hodestøtter, tepper, hattehylle og sidepaneler. Det skilles mellom seriedeler og ettermonteringsdeler. Typiske ettermonteringsdeler er persienner, bagasjenett eller rister på stasjonsvogner, setetrekk og ettermonterte setevarmere. I tillegg finnes det flere andre komponenter som du kan øke komforten med i kjøretøyet. Utvalget varierer fra askebeger, koppholdere til flere braketter til telefoner og gps-enheter. Ulike elektrisk drevne deler er også tilgjengelige på ettermonteringsmarkedet: Fra lamper til skraper, finnes det varierte elektriske enheter med 12V tilgjengelig til å bruke i kjøretøyet.

Typiske svakheter i interiøret

Interiøret slites grunnet normal slitasje. Førersetet, rattet og girstangen er spesielt utsatt for hard slitasje. Omslagene sprekker, fyllet minsker og gripeflater bli glatte og fettete. Dersom du vil beholde kjøretøyet i original stand så lenge som mulig vil regelmessig rengjøring og bruk av beskyttende dekker hjelpe.

Spesifikke forbedringer gjennom bruk av utskiftningskomponenter

Mye av interiøret kan byttes ut med identiske eller til og med forbedrede tilbehør fra forhandlere. Rundt fremre seterad har det blitt utviklet en stor industri som leverer til ethvert kjøretøy, et bredt utvalg av interessante seter. Med profesjonell og høykvalitets sportsseter får sjåføren også mer sikkerhet. En solid sidestøtte gjør kjøring på svingete veier betydelig mer behagelig og gir sjåføren en følelse av trygghet. På samme måte kan et bytte av rattet gi mange ekstra funksjoner og bedre kontroll over kjøretøyet ved høye hastigheter. Alle komponenter må imidlertid ha både en generell godkjenning og en godkjenning for den bestemte bilmodellen. Om nødvendig må endringer av rattet og setene legges inn i bilens vognkort. Dette er nødvendig spesielt på biler som har en innebygd kollisjonspute i rattet. Bytte av rattet på disse bilene er reservert eksklusivt til spesialiserte firmaer! Å jobbe med airbagen på et kjøretøy er svært farlig og ulovlig!
Interiørutstyr er et bredt felt av aktivitet som lar deg friske opp kjøretøyet ditt grundig og også øker dets verdi. Høykvalitets setetrekk, nye tepper og matter gir et godt brukt kjøretøy dets komfortable følelse tilbake. Kombinert med en grundig vask kan et gammelt kjøretøy igjen bli fult ut fungerende og presentabelt.
Tilbehørsmarkedet tilbyr også flere løsninger som øker komforten inne i bilen. Disse er primært ulike lys som som plasseres i fotområdet, sidehyller eller hanskerommet og som kan være til god hjelp i mørket. Installasjonen krever litt ekspertise og håndverk. Når man jobber med dashbordet er det også anbefalt å bytte ut de eksisterende lampene med LED lamper. Disse er mye mer pålitelige, varer lengre og er mer energieffektive enn tradisjonelle glødelamper fra gamle kjøretøy.
Dersom bilen er tilpasset til en sportslig kjørestil, byttes ofte sikkerhetsbeltene ut med selebelter. Disse beltene, stramt festet på begge skuldre, gir sjåføren en spesielt høy holdning. Deres kombinasjon med moderne beltestrammingssystemer er en tilpasning som krever stor ekspertise. Siden sikkerhetsbeltene er sikkerhetsrelevante komponenter, må et bytte av dem registreres. Til kontrast trenger ikke bytte av trekkene på sikkerhetsbeltene å registreres. Disse trekkene hjelper til å forhindre tidlig slitasje av beltene.
Til slutt finnes det også flere spesialvaskemidler for oppgradering av interiøret. Pad rengjøringsmidler, syntetiske rengjøringsmidler eller spesielle interiør poleringer er spesielt designet for de materialene som brukes i biler. Det anbefales å bruke spesielle produkter i stedet for tradisjonelle rengjøringsmidler. Med bilrengjøringsprodukter fra Bildelerekspert.co.no får du alltid optimal rengjøringseffekt uten å risikere skade på interiøret i bilen din med for tøffe rengjøringsmidler.

Bestselgere: de mest populære produktene

Andre deler til bilen din