0

0.00 kr

#
68-8484

Karosseri til alle bilmerker

Velg ditt kjøretøy

Skiltnummer referanse

Premium kvalitet Karosserideler

Merkevare-produsenter av Karosserideler deler

  • JOHNS Karosseri
  • PRASCO Karosseri
  • BLIC Karosseri

Karosseri - Informasjon om funksjon, reparasjon og utskifting

Karosseriet til bilen inkluderer alle metall og plastdeler som utgjør den utvendige formen på kjøretøyet. Det består av bevegelige og faste komponenter.

Konstruksjonen av karosseriet til bilen

Et karosseri består av fire komponenter. Karosseriet-i-hvitt er en stor blokk av sveisede plater. Det er kjernen til kjøretøyet, hvor alle de andre komponentene til bilen festes med nagler, spenner eller skruer. De utskiftbare karosseridelene festet på karosseriet-i-hvitt hører til i den andre gruppen komponenter. Disse er frontfangere og støtfangere. I tilfelle skade på grunn av rust kan de enkelt fjernes og erstattes med nye deler. De har ingen støttende funksjon, de tjener kun til aerodynamikk og designet på bilen. Den tredje gruppen komponenter i en bil er bevegelige deler. Bevegelige deler er dørene, panser og bakluke, tanklokk og muligens et tak eller en uttrekkbar kalesje. Dersom de skades er disse delene enkle å bytte ut. Bortsett fra panser og tanklokk, har derimot de bevegelige karosseridelene mye elektronikk og innover vendte deler av kledningen. Dersom disse delene erstattes av nye krever de vanligvis en kostbar demontering av mange karosserideler. Den fjerde gruppen karosserideler inkluderer tillegg som listverk, emblemer, flater på bevegelige elementer og andre lignende. Å bytte ut disse er også ganske enkelt å gjøre og når alle disse tilleggene perfekt stand kan de betydelig forbedre en bil.

Slitasje på karosserideler

Karosseriet på et kjøretøy består essensielt av stålplater. Dets hovedfiende er rust. Produksjonsbeskyttende tiltak som understellsbeskyttelse, tetning av hulrom eller galvaniserte plater, forsinke tidlig rust. Likevel har tiden vist at også galvaniserte biler kan ruste meget raskt under visse uheldige omstendigheter.
For å forhindre progressiv rust på et kjøretøy bør hver lille rustflekk elimineres umiddelbart. Biler har spesifikke sårbare områder hvor rust vanligvis bør forventes. På karosseriet-i-hvitt er de bakre hjulbuene ofte utsatt for rust. Partikler som hopper av hjulene under kjøring ødelegger gradvis den beskyttende lakk-forseglingen på den nedre delen av hjulbuen, hvor det etterpå fukt og rust gradvis gjennomtrenger. Dersom dette oppdages tidlig nok kan korrosjonen stoppes ved å slipe og på nytt forsegle hjulbuen. Et annet svakt punkt hos mange biler er understellet. Sideskjørtene påvirkes ofte av rust. Årsakene er delvis de samme som for hjulbuene. Mangel på forhåndsregler når man jobber med bilen er en annen årsak: Sideskjørtene er hulrom hvor vann kan akkumulere, og dette kan lett føre til gjennomtrengning. Vannet har så tid til å katalytisk akselerere dannelsen av rust. Skulle du finne rust på sideskjørtene, hjelper det vanligvis kun å skjære vekk de rustne delene og sveise en stålplate på dette stedet. Kraftig rust er en grunn til avvisning på bilkontroller.
Dører og frontvinger er også gjenstand for rust. I disse tilfelle erstatter du vanligvis hele komponenten i stedet for å gjøre et forsøk på reparasjon. Så er det essensielt å lakke de erstattede delene i samme farge som den eksisterende karosserifargen, siden en ulik farge på en karosseridel vil redusere verdien på kjøretøyet betraktelig.
Støtfangere lages i dag hovedsakelig av plast. For å bytte ut disse må du vanligvis løsne noen skruer og montere den nye delen. I tilfelle av masse-produserte biler er kjøpet av nye støtfangere vanligvis ganske billig. Til høykvalitets sportskupé biler kan dette derimot være veldig dyrt. Av denne grunn har vi reparasjonssett for støtfangere i plastikk som reparerer eller tildels reduserer sprekkene.
På bildelerekspert.co.no finner du et antall verktøy som vil hjelpe deg til å bevare og forbedre karosseriet på kjøretøyet ditt. Utvalget inkluderer poleringer og fargerens, spesiell bilsjampo og spesialmidler til aluminiumsdeler. Dører, fendere og støtfangere må hentes inn fra reservedelsmarkedet. I nettkatalogen finner du ofte godt passende alternativer til de dyre originale reservedelene. Dette betyr at du kan reparere skader på bilen din med lite penger.

Bestselgere: de mest populære produktene

Andre deler til bilen din