0

0.00 kr

#
14-0852

Motor/remdrift til alle bilmerker

Velg ditt kjøretøy

Skiltnummer referanse

Premium kvalitet Motordeler

Merkevare-produsenter av Motordeler deler

  • REINZ Motor/remdrift
  • ELRING Motor/remdrift
  • AJUSA Motor/remdrift
  • CASTROL Motor/remdrift

Motor/remdrift - Informasjon om funksjon, reparasjon og utskifting

Remdriften har som funksjon i motoren å forsikre at tidspunktet mellom stempelet og ventilåpningen alltid er presis. Til dette formålet brukes registerremmen som forbindelseselement mellom veivakselen og kamakselen i motoren/drivremmen.

Generell informasjon om registerremmen

Registerremmen sikrer at kamaksel og veivaksel alltid jobber synkront ved å koble dem sammen. En registerrem er en flat rem laget av en gummi-glassfiber blanding, som har tenner i interiøret. Disse tennene er festet på reimskivene som er montert på kamakselen og veivakselen. Avhengig av kjøretøyet, kan tannremmer også brukes til å drive andre komponenter som for eksempel: servopumpe, vannpumpe og/eller dynamo. Vannpumpen, i særdeleshet, er bygget på denne måten i motoren og tjener samtidig til å stramme registerremmen. Mange motortyper har som et alternativ separate registerrem-strammere; såkalte “Idlers".

Hvordan bytte ut registerremmen

Enten det er vannpumpe eller idler - ved reparasjon blir disse komponentene generelt byttet sammen. Likevel, svært komplekse biler som har boxer eller V-motorer med sylinderrekkene, kan ha bare en registerrem. Registerremmen er i så fall veldig lang og besværlig å bytte ut. I disse kjøretøyene, slik som Alfa Romeo 166, må du koble fra hele motoren for å bytte den. I vanlige fire- eller sekssylindrede motorer er registerremmen plassert på siden av motorrommet og kan relativt enkelt byttes ut uten å koble fra motoren.
For å bytte registerremmen må du følge reparasjonsplanen strengt. Det viktigste er å forsikre deg om at du ikke forandrer posisjonen mellom veivaksel og kamaksel når du installerer den nye registerremmen. Til dette formålet lager vi markeringer på registerremmen - driftshjulet og rommet til veivaksel og kamaksel som er nødt til å passe senere. Men selv om veivakslene og kamakslene ser ut til å være riktig justert, kan en av dem ha blitt rotert nøyaktig 360 °. Derfor løsner vi alltid tennpluggen først når du bytter registerremmen, slik at vi kan rotere motoren manuelt som en testtiltak.
Registerremmen må alltid sjekkes på fastsatte intervaller eller ved tilfeller av mistenkelig oppførsel. På brukte biler, for eksempel, kan du sjekke det ved å se på den. Dersom registerremmen skjøter fiberglassduken eller hvis det først vises sprekker er det på tide å bytte den ut. Men selv en tilsynelatende plettfri registerrem kan plutselig feile. Dermed anbefales det, hvis du ikke vet når remmen ble byttet sist, at du bytter den som et forebyggende tiltak. Avhengig av type kjøretøy anbefales det å gjennomføre et bytte av registerrem hver 50,000 til 120,000 km. For eldre kjøretøy bør du snakke med andre eiere av samme modell om intervall. På Alfa Romeo 166 anbefaler produsenten å bytte hver 80,000 km, men eiere finner at påkrevd intervall er på omtrent 60,000 km.
Du bør ikke under noen omstendighet prøve å spare penger på registerremen eller dens hjelpekomponenter. Livstiden på en strammeren eller en vannpumpe er nesten nøyaktig den samme som med den på registerremmen. Skulle du ikke bytte ut strammeren når du bytter registerrem, vil dette med sikkerhet ødelegge den nye registerremmen etter noen få tusen kilometer og forårsake fatal motorskade.

Alt til registerremmen

Et komplett registerremsett koster mye mindre enn du skulle tro. Enkle registerremsett med strammer inkludert koster under 15 Euro. Dette gjør reparasjon og vedlikehold på eldre biler spesielt billig. Bildelerekspert.co.no lister hele vårt sortiment av registerremsett. Våre ekspertmekanikere gir deg nyttige råd hvis du har problemer under installasjonen. Å bytte en registerrem er ganske utfordrende, men med litt talent kan det gjøre av nybegynnere også.

Bestselgere: de mest populære produktene